Manuele Therapie

Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

tof-156Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. Bij stugheid in de gewrichten kan de manueel therapeut een aantal specifieke technieken toepassen die de mobiliteit van die gewrichten kunnen verbeteren. Bij overbeweeglijkheid van de gewrichten kan de manueeltherapeut met specifieke trainingsadviezen de patiënt leren de bewegingen van zijn of haar gewrichten met behulp van  spieren en een betere coördinatie te beheersen.

Wie is manueel therapeut?

De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten van de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Deze therapeut is een fysiotherapeut die een vervolgopleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee is hij specialist in de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Hierdoor is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Bij Geers Fysio hebben onze manueel therapeuten de Master-titel, of zijn in opleiding daartoe, waardoor wij handelen op basis van de nieuwste wetenschappelijke kennis omtrent  diagnostiek en therapie van het lichaam met betrekking tot bewegen.

7_manuele therapie_voorbladWanneer naar een manueel therapeut?

Tof-118Veel voorkomende klachten die een manueel therapeut kan behandelen zijn:
  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;
  • heupklachten.

Tof-144

Behandeling: effectieve therapie

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar:  de cliënt voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van gerichte instructies, adviezen, begeleiding en  hulp bij het verkrijgen van inzicht in gezond bewegen.
Logo-KNGFLogo fysiotherapie logo_nvmtspa