Sportfysiotherapie

Bent u geblesseerd geraakt tijdens het sporten? Of heeft uw een lichamelijke klacht waardoor u niet vrijuit kunt sporten? Wilt u beginnen met sporten, maar weet u niet wat u lichaam aankan? Wilt u een mooie sportprestatie leveren, maar wel op een verantwoorde manier?  Twijfelt u over een blessure uit het verleden? Sport stelt andere eisen aan uw lichaam en dus ook aan uw fysiotherapeut. Daarom helpen wij u in deze gevallen met sportfysiotherapie.

Sportfysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie en is een effectieve behandelmethode gericht op het ondersteunen van uw sportprestatie. Onze sportfysiotherapeut heeft naast de reguliere opleiding fysiotherapie een Master Sportfysiotherapie afgerond. Onze sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. U wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Wij stellen snel een duidelijke diagnose. In ons professionele trainingscentrum kunt u uw conditie onderhouden met alternatieve training. Kunt u weer sporten? Wij stemmen uw status af met uw trainer en gaan met u het veld op om de revalidatie af te sluiten op uw sportniveau.

Optimale prestaties vragen een optimale begeleiding. Daarom bestaat uw begeleidingsteam naast onze sportfysiotherapeut ook uit onze partners: een manueel therapeut en een sportpodotherapeut. Daarbij hebben wij een directe samenwerking met de sportartsen van SportmedX en Sportmedisch Papendal en orthopeden van Deventer Ziekenhuis en Rijnstate Arnhem voor een snelle diagnose en eventuele behandeling in het ziekenhuis.

Voor sportverenigingen bieden wij veel mogelijkheden. Dit kan variëren van een inloopspreekuur tot volledige verzorging en fysiotherapie binnen de club.  Wij zijn officieel partner van Go Ahead Eagles en hebben met verschillende sportverenigingen samenwerkingsverbanden

Onze sportfysiotherapeut is NVFS geregistreerd bij het Centraal Kwaliteits Register (CKR) van het KNGF, Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Hij is lid van de NVFS – de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg. Deze registratie verzekert u dat de NVFS sportfysiotherapeut® bij- en nascholingen volgt en naar congressen gaat.

Onze NVFS sportfysiotherapeuten hebben de meest actuele kennis en vaardigheden in huis.

Sportfysiotherapie bij FysicX

  • ruime ervaring in begeleiding van (top)sporters
  • sportspecifieke revalidatie in professionele trainingslocatie
  • breed netwerk aanvullende specialisaties, snelle verwijzing naar sportarts
  • FysicX is lid van Sportfysio Oost, een samenwerkingsverband van sportfysiotherapeuten
  • behandeling van sportblessures en sportbelemmerende blessures
  • advies blessurepreventie, sportkeuze, training en materiaal
  • begeleiding bij beginnen met sporten, begeleiding naar topprestaties
  • begeleiding bij aangepast sporten voor conditiebehoud of buiten wedstrijdseizoen
  • samenwerking met sportmedische afdeling ziekenhuis
  • samenwerking met opleidingsinstituut sportmassage Noord-Oost Nederland

samenwerking met (top)sportverenigingen